13 mrt

Beroep van de dag: onderwijzer

Vandaag gaan we vertellen over het beroep leraar of onderwijzer. (Wij hebben onze eigen leraar geïnterviewd.) Hij vindt het een leuk beroep, maar stressvol. Het beroep is zwaar omdat ze veel moeten voorbereiden en met de verschillen van de leerlingen moeten rekening houden.
De meester werkt van 8.35u tot 15.30u, maar na school heeft hij nog werk. Soms tot 18.00 u of nog later. Ze hebben afwisselingen want elk uur is het een ander vak. Hij respecteert de persoonlijke kenmerken van de leerlingen. Sommige leerkrachten werken op verschillende plaatsen. De meester is al 10 jaar leerkracht waarvan 8 jaar op De Linde.

De meester werkt altijd overdag. Hij vindt het papierwerk en de vergaderingen het minst toffe aan zijn job. Vroeger wou hij misschien dierenverzorger worden maar hij koos toch voor leraar omdat hij graag met kinderen bezig is. Het startloon van een leraar is 1400 euro. Zijn taken zijn leerlingen dingen bijleren en lessen voorbereiden,… Hij zei dat hij leuke collega’s heeft maar ook minder leuke collega’s. Dit is in elke job het geval. Samenwerken moet je met iedereen kunnen. Zijn baas is de Vlaamse regering en de directeur.

Beste bezoekers,

Fijn dat jullie onze website komen bekijken. Wij nodigen u hierbij uit op ons schoolfeest op vrijdag 3 mei 2019!

Vriendelijke groeten,
    Meester Wim