Welkom op onze site

Beste bezoeker,

Van harte welkom op de site van onze school!

U kunt hier de sfeer op onze school opsnuiven door te bladeren in ons fotoalbum. Ook vindt u er allerlei nuttige informatie over onze school. Uiteraard kunt u ook steeds bij ons persoonlijk terecht met al uw vragen of opmerkingen. Aarzel niet om ons te contacteren.

Wie door deze site nieuwsgierig wordt naar hoe het er op onze school echt aan toe gaat: Steeds welkom om ons in levende lijve te komen bezoeken!

Namens het schoolteam.

Wim Van Damme directie

Nieuw op onze site...

Hieronder vind je de laatste 3 updates op onze site. Je kan gerust zelf een reactie plaatsen op een berichtje. Een overzicht van alle berichten vind je hier.

Opvang in de Paasvakantie en weekends april

De Stad Aalst is er zich van bewust dat momenteel een maximale inzet wordt gevraagd van personeelsleden in de cruciale beroepen. Daarom werd beslist om tijdens de paasvakantie, en bij uitbreiding op paasmaandag en alle weekends in de maand april 2020, gratis opvang te voorzien voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar van mensen die in Aalst tewerkgesteld zijn of stage lopen in de cruciale sectoren: ziekenhuizen, woonzorgcentra, politie, brandweer, thuiszorg, zorg- of medische sector in het algemeen (vb. zelfstandige thuisverpleging, apotheker), …

Vanaf zaterdag 4 april 2020 wordt elke dag opvang voorzien. Deze opvang zal plaatsvinden in stedelijke basisschool De Notelaar (Vrijheidstraat 65, 9300 Aalst). Concreet gaat het over volgende dagen:

 • het weekend van 4 en 5 april 2020
 • de paasvakantie van 6 tot en met 19 april 2020 (inclusief paasmaandag en weekends)
 • het weekend van 25 en 26 april 2020

Om organisatorische redenen wordt gevraagd om kind(eren) op voorhand in te schrijven. Inschrijven kan vanaf dinsdag 24 maart 2020 via volgend inschrijvingsformulier. Bij de inschrijving zal gevraagd worden om een werkgeversattest op te laden.

Alle informatie omtrent deze extra kindervangmogelijkheden kan u vinden op www.aalst.be/crisiskinderopvang of https://www.aalst.be/crisiskinderopvang/crisiskinderopvang-in-de-maand-april

De school opent enkel en alleen maar op vraag van het lokale bestuur.

Tijdens de paasvakantie hebben de leerlingen ook effectief vakantie. Ze mogen dan geen alternatieve vormen van leren aangeboden krijgen. De invulling van de vakantieopvang bestaat uit sport en spel, maximaal rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen.

Stad Aalst organiseert crisisopvang tijdens de paasvakantie. Het schoolteam.

plaats een reactie | door | geplaatst onder: Algemeen

Beste ouders,

Het digitale platform van De Linde is gelanceerd. Dit digitale platform is een verzameling van alle activiteiten/ websites/ werkbundels/ brieven/ ideeën … die u van onze leerkrachten ontvangen heeft om de kinderen educatief aan het werk te zetten. Hier komt niets EXTRA op, alles wordt in eerste instantie doorgestuurd via Gimme of via middelen afgesproken met de klasleerkracht.

Het enige EXTRA document kan u vinden bij AANBOD => ALG . Deze pagina bevat alle interessante links/ websites om jullie kinderen op een andere manier educatief bezig te houden. Druk op de rode titels om naar de website te gaan!

U kan dit platform bereiken via https://michielvonck.wixsite.com/vbsdelinde

Belangrijk:

– Al deze activiteiten/ taken zijn NIET VERPLICHT! Deze activiteiten/ taken dienen vooral om de geziene leerstof te herhalen en tellen dus ook niet mee voor het rapport. 

– Laat uw kind ook geen volledige dag aan deze activiteiten werken, ze moeten na de paasvakantie nog heel wat nieuwe leerstof zien en het zou jammer zijn moesten de kinderen tegen dan al uitgeblust zijn. Er zijn ook heel wat andere activiteiten waarbij de kinderen al spelend leren. Stel samen met uw kind een dagschema op waarbij er een goede balans gemaakt wordt tussen “werken” en “spelen”. 

– Om de schermtijd te beperken, kunnen heel wat taken geprint worden. Dit laat de kinderen toe om enkele oefeningen op papier te maken en hun ogen de nodige rust te geven. Helaas is dit niet bij elke taak mogelijk… De leerkrachten houden zelf een overzicht van hun taken bij en zullen in de toekomst aanvullen waar nodig. 

Hou zeker Gimme, onze schoolwebsite en Facebook in de gaten voor verdere maatregelen.

Zorg voor elkaar… #samentegencorona

Vriendelijke groeten!

Het schoolteam

plaats een reactie | door | geplaatst onder: Algemeen

Weten jullie nog hoe we bloemen zaaiden? De zaadjes zijn goed gekiemd, en worden al wat groter. Tijd om ze uit te planten…Dat had ik liever samen met jullie gedaan, maar ik probeer ze te laten groeien, zodat jullie ze later nog kunnen meenemen naar huis, als jullie terug naar school kunnen komen. Verder is er nog een foto waar Visje en Misje jullie komen begroeten…

[ngg src=”galleries” ids=”1434″ display=”basic_thumbnail”]

Hier waren we nog aan het werk in de klas: thema de dokter, gevoelens, en lente

[ngg src=”galleries” ids=”1433″ display=”basic_thumbnail”]

hier nog foto’s van een tijdje geleden: toen we rond touwen werkten, toen we prikten voor onze kerststal en rond gevoelens

[ngg src=”galleries” ids=”1432″ display=”basic_thumbnail”]
 • Snelnieuws

  Opgelet!
  Dit schooljaar (2022-2023) zal de opvang op woensdag telkens maar voorzien zijn tot 16u30!

  Voor meer vragen kan u altijd terecht op de website en/of bij  de teamcoach van Infano:

  0498/86.32.13

 • Kies je klas

 • Statistieken

  • 151239Totale hits:
  • 34Hits vandaag:
  • 315Hits gisteren:
  • 1Bezoekers op dit moment online:
 • Activiteitenkalender

  Klik hier voor onze volledige activiteitenkalender.

 • archieven